Încă o localitate a fost plasată în carantină. Circulația între 22 și 6 a fost interzisă

Comuna Cuca din judeţul Galaţi a intrat în carantină joi, la ora 5.00, în urma creşterii ratei de infectare cu coronavirus, rată care a ajuns în localitate la 4,74 cazuri la mia de locuitori.

Cererea de instituire a carantinei a aparţinut CJSU Galaţi, iar Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a aprobat şi emis ordinul în aacest sens, începând cu data de 08 octombrie, ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile.

În acest interval, în/din zona carantinată este permisă intrarea/ieşirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localităţi decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galaţi – Bârlad; DJ 255 Rediu – Cuca – intersecţie cu DN 24 D; DJ 255 Fârţăneşti – Cuca – intersecţie cu DN 24 D.

Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populaţie se realizează pe baza documentelor justificative, care să indice scopul şi destinaţia transportului. Voluntarii vor asigura alimente, medicamente şi bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverinţe eliberate de către Primăria Cuca.

Lista de voluntari va avea un număr de maxim 15 persoane şi va fi întocmită de către Primăria Cuca, componenţa acesteia rămânând neschimbată pe toată durata institurii măsurii şi avizată de către Centrul Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi, potrivit News.ro.

Persoanele ce desfăşoară activităţi agricole vor completa declaraţia pe proprie răspundere pentru a se putea deplasa.

Din/în zona carantinată este permisă ieşirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitare, sanitar-veterinare, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor, transporturilor şi activităţilor cu caracter religios, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale. Toate persoanele ce părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităţilor legitimaţia de serviciu (valabilă pentru instituţiile bugetare) sau adeverinţa de salariat eliberată de angajator, ştampilată şi semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declaraţia pe proprie răspundere.

În toate spaţiile publice, atât cele interioare cât şi cele exterioare, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Intrarea-ieşirea persoanelor şi vehiculelor în/din localitatea carantinată se va efectua doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

Se interzice cu desăvârşire deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reşedinţei, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Cuca; monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne, în baza Planului integrat de acţiune, elaborate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00, excepţie făcând bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale şi vehiculele aflate în tranzit.

Este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a operatorilor economici de pe raza comunei carantinate în intervalul orar 06.00-22.00 pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, însoţită după caz, de copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă de la angajator (în situaţia în care nu efectuează administratorul societăţii comerciale deplasarea) şi respectiv de documente justificative de achiziţie/transport.

Este interzisă intrarea în comuna carantinată a operatorilor economici ce desfăşoară activităţi de curierat şi care livrează/preiau comenzi la/de la cetăţenii unităţii administrativ teritorială carantinate; în acest caz, predarea-preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne; excepţie fac doar operatorii economici mai sus-specificaţi, aflaţi în tranzit; Administratorii sau deţinătorii spaţiilor comerciale din zona de carantină vor asigura triajul observaţional, măsurarea temperaturii şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru persoanele care intră/ies din spaţiul comercial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *