Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID a transmis că o femeie în vârstă de 73 de ani din Bacău, vaccinată în cursul zilei și care nu a prezentat reacții imediat după prima doză, a murit la câteva ore după. Explicația oficială a decesului!
O femeie din Bacău s-a stins din viață, după ce s-a vaccinat anti-COVID
O femeie din Bacău s-a stins din viață la câteva ore de la vaccinare. Incidentul este considerat a fi fără legătură cu vaccinarea.
”Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze”, a transmis, vineri seară, CNCAV.
Sursa citată a mai precizat că femeia a fost transportată, ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator, dar nu a răspuns la manevrele de resuscitare.
”Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidențe. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai precizat CNCAV.
Este primul caz de acest fel înregistrat în România de la începutul campaniei de vaccinare.
Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID. Guvernul schimbă strategia de imunizare
Categoriile de persoane care vo avea prioritate la vaccinarea anti-COVID. Guvernula decis să schimbe strategia de imunizare. Astfel, în etapa a II-a, vor avea prioritate vârstnicii și cei cu boli cronice. Mai mult, vor fi alocate pentru agenții din domeniile importante doar un sfert din locurile disponibile. Vor fi adăugtae în etapa aflată în derulare și persoanele cu handicap, cele care au imunitatea scăzută, dar și persoanele fără adăpost. Vor fi imunizați și angajații din magazinele alimentare, agricultorii și lucrătorii din primării și consilii județene. Conform Guvernului, în câteva zile va fi schimbată și strategia de vaccinare pentru etapa a II-a, iar platforma va aloca 75% din locurile disponibile persoanelor în vârstă și bolnavilor cronici și 255 pentru angajații din domeniile esențiale.