Rețetă pentru cea mai limpede și gustoasă Piftie de Sărbători

Rețeta pentru cea mai limpede și gustoasă Piftie de Sărbători – Toate secretele piftiei, acum sigur se încheagă!

Ce sărbătoare ar fi fără tradiționala piftie sau, cum i se mai spune, răcitură? Acest fel de mâncare traditional, nu doar că este foarte gustos și foarte apreciat, dar este și foarte sănătos… Este recomandat în mod deosebit celor care suferă de boli și afecțiuni articulare și osoase, probleme de piele / vedere…

Poate că multe gospodine vor ezita, argumentând că pregătirea piftiei durează prea mult… și că procesul e prea anevoios…

Noi dorim vă arătăm o rețetă simplă și un mod original de servire… iar zeama pentru piftie fierbe aproape singură…

Ingrediente:

2 picioare de porc (cu tot cu copită)1 ciolan de porc (fluierul piciorului)1 kg carne de vită1 morcov1 ceapă3 ouăpătrunjel1 cățel de usturoisare, frunze de dafin, piper

Cum se prepară?

Se acoperă toată carnea cu apă și se înmoaie timp de 2-3 ore. Nu ar fi rău să o lăsați chiar și peste noapte… Nu neglijați acest pas, cu cât mai mult o lăsați în apă, cu atât mai moi vor fi șoricii și cu atât mai bine va ieși sângele din carne…

După acest timp, curățați bine copitele cu un cuțit, tăiați restul cărnii. Dimensiunea bucăților rămâne la alegerea dvs.

Puneți bucățile de carne într-o cratiță și turnați apă astfel încât să acopere cu 5-7 cm nivelului cărnii. Puneți cratița pe foc și aduceți la fierbere. Nu vă îndepărtați prea tare… Se va forma o spumă abundentă… În mod normal, ar trebui să se oprească după 5 minute… În tot acest timp, îndepărtați cu regularitate spuma, folosind o lingură…

Reduceți focul, nu trebuie să fierbeți lichidul. Se lasă pe foc timp de 4-5 ore. Amestecați periodic, dar nu mai adăugați apă!

La sfârșitul acestei etape, adăugați în zeamă boabe de piper negru, frunze de dafin, o linguriță de sare și legume: morcovi, ceapă, pătrunjel… Fierbeți încă 1-2 ore.

Opriți focul, scoateți toată carnea și strecurați zeama, eliminând legumele… Când carnea se răcește, scoateți-o de pe oase. Pisați usturoiul și amestecați-l cu carnea.

În această etapă puteți elimina excesul de grăsime din zeamă. Acest lucru este ușor de făcut, folosind un șervețel de hârtie: puneți-l pe suprafața lichidului și ridicați-l imediat.

Repetați acțiunea de mai multe ori, schimbând de fiecare dată șervețelul.

Adăugați sare și piper după gust.

Se fierb ouale, se răcesc și se curăță de coajă.

Pentru a servi piftia într-un mod original, pregătiți forme adecvate (formele din silicon pentru prăjiturele sunt ideale).

La fundul fiecărei forme, puneți o jumătate de ou, apoi un strat de carne mărunțită. Turnați deasupra zeama.

Lăsați piftia în frigider peste noapte. Se poate servi a doua zi!

Dacă vă place, puteți adăuga și puțin muștar pe deasupra…

Oaspeții vor fi cu siguranță surprinși – atât de gust, cât și de prezentarea originală a piftiei…

Să o savurați cu drag!

Comments (0)
Add Comment