Ce înseamnă carantină și izolare. Noile definiții explicate de Raed Arafat. Nu toţi infectaţii cu COVID-19 vor fi internaţi.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, au avut o conferință de presă prin care au anunțat noul proiect de lege privind “carantina” și “izolarea”. 

Raed Arafat a anunțat noile definiții ale termenilor “carantină” și “izolare”. Ele nu sunt valabile doar în cazul COVID-19, dar și pentru alte probleme:

“Proiectul de lege pe care s-a lucrat, am dorit să abordăm o problemă general. Nu doar pentru COVID-19, ci și pentru alte probleme. Am încercat să fie mult mai clare acțiunile. El începe prin mai multe definiții. 

Raed Arafat a explicat noile definiții ale termenului “carantină” și “izolare”: “Am încercat să fie mult mai clar”.

Termenul “carantina persoanelor” are o definiție asemănătoare cu regulamentul internațional sanitar. Ea reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi purtătoare a unui agent patogen de alte persoane, în spații special amenajate de autorități, la domiciliu sau în locația declarată de persoana carantinată. Carantina se va referi la persoanele care sunt sănătoase, dar care pot fi expuse, în perioada de incubație. 

Termenul de izolare este o măsură care constă în separarea fizică a persoanelor bolnave cu o boală infecto-contagioasă sau persoane purtătoare a unui agent patogen, în vederea monitorizării stării de sănătate aplicării unui tratament adecvat în scopul vindecării și reducerii gradului de contagiozitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *