Cine erau sosiile lui Nicolae Ceaușescu și cum îl ajutau. Secretele dictatorului

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Sosia-lui-Nicolae-Ceausescu-740x416-1.jpg

Soții Ceausescu fac parte din istoria România și întotdeauna sunt pomeniți când vine vorba despre comunismul țării. Deși mulți cunoșteau obiceiurile fostului lider al României, puțini știu că Nicolae Ceaușescu avea o sosie. Dumitru Burlan și-a riscat viața pentru a-l apăra pe fostul președinte al României.

Sosia lui Nicolae Ceaușescu

Un secret important al soților Ceaușescu a fost dezvăluit în urmă cu un an în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea. Dumitru Burlan, colonel român de securitate a declarat că în timpul dinastiei Ceaușescu a fost sosia lui Nicolae Ceaușescu

Autor al unei lucrări de memorii în care descrie activitatea Securității în perioada Ceaușească, a lucrat aproape de soții Ceaușescu și a dezvăluit unele dintre cele mai importante secrete.

Dumitru Burlan avea 20 de ani când a început să lucreze în securitate și a lucrat în apropierea familiei Ceaușescu timp de 16 ani. Burlan era responsabil cu verificarea celor care intrau în contact cu soții Ceaușescu.

Țara noastră din 1969 până în 1975 a fost raiul pe pământ pentru români. Aveam de toate. Am mai dus-o încă cinci ani, până în 1980, dar nu așa de bine”, a spus acesta.

Potrivit acestuia, în acea perioadă rușii îl vizau pe Ceaușescu și pentru a nu fi expus, colonelul Burlan a fost ales pentru a-i ține locul președintelui în mașina prezidențială.

Eu aveam înălțimea perfectă a lui Ceaușescu, 1,69. Nicolae Ceaușescu i-a zis că nu e de acord cu așa ceva”, a spus Dumitru Burlan.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dumitru-burlan-740x468.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ceausescuu-740x416.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dumitru-burlan-740x555.jpeg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ceausescuu-740x416.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este dumitru-burlan-740x555.jpeg

Secretul soților Ceaușescu

Dumitru Burlan avea 33 de ani când a fost nevoit să se urce în mașina prezidențială în locul lui Ceaușescu, pentru ca acesta să nu fie ucis de ruși. În cazul în care ofițerul de securitate refuza acest ordin, era dat afară.

Treaba mea era să plec de acasă cu tot alaiul, îmbrăcat ca el. Nicolae Ceaușescu nu stătea pe banchetă, stătea în față. Era toamna anului 1972, lumea mă saluta pe străzi. Trebuia să mă comport exact cum se comporta el. Ajungeam la Comitetul Central și mă duceam la serviciul meu și îmi făceam treburile mele personale”, a mai spus Burlan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *