CONDIȚIILE PENTRU STAREA DE URGENȚĂ, ÎNDEPLINITE ÎNTRE 1-3 AUGUST! DATE ALARMANTE DINTR-UN DOCUMENT SUMBRU DESPRE CRIZA EPIDEMIOLOGICĂ

România ar putea să se întoarcă la starea de urgență, pentru că în perioada dintre 1-3 august vor fi îndeplinite toate condițiile pentru ca aceasta să fie decretată din nou anul acesta. Un document sumbru a fost făcut public recent și cuprinde date alarmante privind criza epidemiologică.

Condițiile pentru starea de urgență vor fi îndeplinite între 1-3 august

Conform celor mai noi informații, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în România a ajuns la 37.458, iar cel al morților, la 2.026. Din nefericire, numărul cazurilor de îmbolnăvire este tot în creștere pe teritoriul țării noastre din cauza faptului că nu sunt respectate măsurile de prevenire și răspândire a bolii rare din China. Dacă populația va continua să fie indiferentă față de existența virusului SARS CoV-2, atunci în mai puțin de două săptămâni, vom îndeplini condițiile enunțate ca să se producă revenirea la starea de urgență, se arată într-un document oficial.

“Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în documentul oficial, potrivit Digi 24.

În aceste condiții, autorii prognozei au declarat: “Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

Evoluția devine favorabilă din momentul în care se atinge un prag de siguranță al distanței sociale. Conform documentului, “distanța socială a mai fost atât de scăzută pe 11 aprilie” și “am avut nevoie de 19 zile (până pe 30 aprilie), în condiții de star de urgență, să depășim pragul de siguranță”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *