Explozie la Spitalul Universitar! Bubuitura puternică a cutremurat unitatea medicală

A fost explozie la Spitalul Universitar de Urgență din București! Din fericire, nu sunt victime. Personalul medical a fost alertat de familiile unor pacienți. 

A fost explozie la Spitalul Universitar

O explozie a avut loc ieri la subsolul Spitalului Universitar de Urgență din București. Aparținătorii mai multor pacienți ar fi auzit un sunet puternic, ca de bubuitură, venind de la un nivel inferior al instituției medicale. Aceștia au alertat imediat personalul medical, însă pompierii nu au fost chemați să intervină.

Explozie la Spitalul Universitar! Din fericire, explozia nu s-a soldat cu victime și nu a fost vreo deflagrație violentă însoțită de flăcări. Totuși, martorii care au decis să verifice locul de unde s-a auzit bubuitura au relatat că au văzut ieșind dintr-o încăpere fum închis la culoare, scrie România TV. Potrivit sursei citate, explozia s-ar fi produs la un aparat de curățare, folosit de personalul responsabil cu menținerea igienei unității sanitare.

Tragedia de la Matei Balș:

Explozia de la Spitalul Universitar vine după trei zile de la tragedia de la Matei Balș, unde au murit șapte oameni. Vineri, un incendiu puternic a izbucnit pe secția Covid-19 a Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” dn București, unde nu mai puțin de șapte persoane și-au pierdut viața, patru dintre ele fiind găsite complet carbonizate. Peste 100 de pacienți au fost evacuați din unitatea medicală, fiind redirecționați fie pe alte secții și pavilioane ale clădirii, fie la alte spitale din oraș.

Ancheta este în continuă desfășurare, nefiind găsiți, momentan, vinovații pentru tragedie. Astăzi a fost audiat de către anchetatori și medicul-erou, Cătălin Apostolescu, care a fost de gardă în dimineața dezastrului și a reușit să evacueze cât mai multe persoane, ferindu-le de focul violent.

Momentan, nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului, însă autoritățile susțin că ar fi fost vorba despre o defecțiune la instalația electrică. Alte surse contrazic această ipoteză, spunându-se că în saloane ar fi fost aduse reșouri și aeroterme care să îi încălzească pe pacienți. Unele rude ale victimelor au declarat că temperaturile din saloane erau extrem de scăzute, mai ales pentru pacienții conectați la oxigen ce aveau în permanență nevoie de căldură pentru a putea respira mai ușor

Cum au acționat asistentele pentru a evita o explozie devastatoare

Fostul manager al spitalului, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că în saloane erau pacienți infectați cu noul coronavirus, aflați în stare medie spre severă din punct de vedere al gravității și care aveau nevoie de oxigen suplimentar. La scurt timp după stingerea incendiului, două asistente de la Matei Balș au fost audiate, la sediul Poliției Capitalei. Aceasta au declarat că au reușit să oprească alimentarea cu oxigen, prevenind o explozie uriasa.

Explozie la Spitalul Universitar! Una dintre asistente a sărit cu o pătură să stingă focul, care se afla pe pacient, iar cealalaltă a decuplat instalația de oxigen. Autorităție consideră că cele două asistente au acționat corect, având în vedere de pericolul la care au fost expuse .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *