Imagini de colecție cu prima-doamnă a României! Cum arăta Carmen Iohannis în anii `90?

Acum e mereu criticată pentru ținutele ei mult prea îndrăznețe, purtate fie la apariții oficiale, fie în timpul liber. Văzându-i îndrăzneala, mulți s-au întrebat cum obișnuia prima-doamnă a României să se îmbrace în tinerețe, dacă acum poartă minijup. Ei bine, răspunsul la această întrebare ni-l dă o fotografie care datează din 1989.

Imagini de colecție cu prima-doamnă a României

În imaginea respectivă, Carmen Iohannis avea 27 de ani și era deja căsătorită cu Klaus Iohannis. După cum se poate vedea, prima-doamnă a României avea un stil vestimentar mult mai conservator decât cel din prezent. Fotografia respectivă era realizată chiar de soțul acesteia, președintele României, care pe atunci era un simplu profesor.

”Klaus nu apare în poză, pentru că a făcut-o chiar el”, a mărturisit un verișor primar de-al lui Carmen Iohannis despre această fotografie. Cei doi erau în vizită la familia lui Carmen, în Sântu, județul Mureș. În imagine, apare tatăl primei-doamne, Ion Lăzurcă, mama acesteia, bunicile și alte rude.

prima-doamnă a României
Carmen Iohannis în tinereţe, cu tatăl ei, Ioan Lăzurcă

Când l-a cunoscut pe Klaus Iohannis

Klaus a cunoscut-o pe Carmen pe când era studentă, grație unor prieteni comuni. Cei doi și-au trăit povestea de iubire, neoficial, timp de șapte ani, iar în 1989 au ajuns în fața altarului. În același an, cei doi erau repartizați ca profesori în liceele care se formaseră, respectiv Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, respectiv Colegiul Național ”Samuel von Brukental”.

Scurtă biografie

Carmen Iohannis s-a născut în sânul unei familii catolice din satul Sântu, din județul Mureș. Tatăl său, Ion Lăzurcă, a fost de profesie blănar, lucru care le-a asigurat traiul de zi cu zi. Grație unei situații financiare bune, Carmen și-a permis ca în copilărie să urmeze cursuri de pian și să ia lecții de balet. Și-a cunoscut soțul la vârsta de 22 de ani și s-a căsătorit când avea 29 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *