LA CE SĂ SE AȘTEPTE ROMÂNII DUPĂ 17 IULIE. RAED ARAFAT A EXPLICAT: „SOLUȚIA EXISTĂ, NU ȘTIU DACĂ TREBUIE…”

A mai rămas doar o zi până la expirarea stării de alertă, iar autoritățile române nu au oferit încă niciun răspuns clar despre ce va urma după 17 iulie. Potrivit ministrului Nelu Tătaru, o variantă ar fi prelungirea stării de alertă. Mai mult, secretarul de stat, Raed Arafat spune că soluția există, dar nu o poate spune românilor acum.

Nelu Tătaru și Raed Arafat au explicat marți, după ședința de guvern, de ce este necesară prelungirea stării de alertă și au detaliat măsurile care au fost deja anunțate de premierul Ludovic Orban.

„Soluții sunt, dar nu le putem comunica. Încă așteptăm analizele. Încă nu pot să va spun nimic acum”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru Mediafax.

Întrebat dacă România va urmă cerință OMS, care a recomandat închiderea anumitor zone, Arafat a răspuns: „Soluția există, nu știu dacă trebuie să fie aplicată undeva încă. Dar așteptăm să vedem analizele de la grupul tehnico-științific, care va fi în săptămâna asta”.

Ce zice Nelu Tătaru

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

Ministrul Sănătății a comunicat seară trecută că o prelungire a stării de alertă este iminentă. „Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte.

În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a declarat Nelu Tătaru.

Carantină numai la nivel local

Având în vedere numărul mare de noi infectări și focarele care au izbucnit în anumite localități, Ministrul Sănătății a declarat că este luată în calcul și carantinarea anumitor localități sau regiuni, în funcție de situația în care se prezintă.

„La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie”, a mai spus Nelu Tătaru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *