LUDOVIC ORBAN, ANUNȚ DE ULTIM MOMENT. SE INTRODUCE CARANTINA LOCALĂ LA PESTE 1.200 DE CAZURI/ZI

Ludovic Orban a făcut precizări de ultim moment cu privire la măsurile ce vor fi luate, în condițiile în care numărul de infectări cu COVID-19 nu va scădea. Premierul a anunțat că se va introduce carantina locală la peste 1.200 de cazuri pe zi.

Premierul României a anunțat că autoritățile vor lua măsuri drastice dacă numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus va ajunge la 1.200.

De asemenea, Ludovic Orban a punctat faptul că va fi nevoit să închidă și anumite unități economice, în cazul în care ar fi vorba de un focar.

„Obiectivul nostru este să nu luăm nicio măsura. Nu vrem să fim obligați să luăm măsuri. Dacă va crește numărul de persoane infectate să spun peste 1.200 deja ne apropiem de un grad de risc și putem ajunge iî situația în care să fim obligați să luăm măsuri restrictive acolo unde există risc epidemiologic. Măsuri care pot fi zonale, locale, de carantinare. Putem să luăm măsuri de închidere a unor unități economice unde apar focare”, a declarat Ludovic Orban.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

972 de persoane pozitive COVID-19 s-au externat la cerere

Din cauza vidului legislativ, aproape 972 de persoane pozitive COVID-19 s-au externat. Mai mult, au existat şi persoane cu test pozitiv care nici nu s-au internat.

„Evident, pentru toate aceste persoane, în momentul de faţă, se va dispune tratarea prin izolare la domiciliu. Şi, în mod clar, de acum încolo se aplică legea. Persoanele care vin cu simptome la spital, pot fi internate 48 de ore, până la diagnosticare, după care se vor aplica prevederile legale, de asemenea, se va putea dispune izolarea la domiciliu, dacă nu se va putea face tratarea persoanei la spital.

De asemenea, vom putea impune izolarea la domiciliu pentru toţi cei care au intrat în contact cu persoanele infectate prin decizii ale angajailor din DSP-uri. De asemenea, am avut o discuţie cu domnul Ministru Tătaru, practic să ceară fiecărei DSP necesarul de personal, pentru că acem avem posibilitatea de a utiliza pârghia detaşării şi în felul acesta putem să întărim DSP-urile”, a completat premierul.

De ce nu s-au marit alocatiile –> Vezi explicatia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *