Medic: Bărbatul din Galați care ar fi murit de Covid-19 a făcut, de fapt, infarct

Medicul Valentin Boldea, fostul șef al DSP Galați, spune că bărbatul de 45 de ani care a refuzat internarea după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus nu a murit de Covid-19, ci din altă cauză.

Bărbatul de 45 de ani a mers la Spitalul de Urgență din Galați acum patru zile, pentru că se simțea rău, iar cadrele medicale au bănuit încă de la început că este infectat cu coronavirus și au decis testarea lui imediată.

Bărbatul tușea, avea stări de amețeală și se simțea foarte obosit. Cu toate că medicii i-au recomandat să aștepte rezultatul testării în spital, el a preferat să plece la domiciliu.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

A fost prima decizie greșită. Hotărârea este posibil să îi fi fost influențată de faptul că nu avea febră. În plus, nu se știa cu alte boli și nici faptul că era obez nu îi stârnea îngrijorare.

Este încă neclar ce l-a făcut să refuze internarea în momentul în care – a doua zi – i s-a comunicat că a ieșit pozitiv la infecția cu COVID-19.

Marți seară, starea lui de sănătate s-a degradat rapid. Abia mai putea să respire când a sunat la 112. Echipajul SMURD care a fost trimis la el acasă l-a găsit mort.

Cazul bărbatului din Galați era considerat primul deces în rândul pacienților depistați cu coronavirus, dar care au refuzat să se interneze și să primească tratament de specialitate, însă medicul Valentin Boldea infirmă această teorie.

„Ce spuneți de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 și au omis să-i facă un consult cardiologic. Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc și în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent ci un sistem care își axează atenția doar pe COVID și uităm că oamenii vin la urgente și cu alte patologii”, a scris el pe o rețea de socializare.

De ce nu s-au marit alocatiile –> Vezi explicatia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *