Miliardarii francezi sar în ajutor cu sume enorme după focul devastator de la Catedrala Notre Dame

Reconstrucţia Catedralei Notre-Dame din Paris, devastată parţial de un incendiu uriaş, a fost demarată deja de autorităţile franceze, care încearcă să aloce un ajutor de urgenţă în valoare de zece milioane de euro.

Eforturile autorităţilor au fost întâmpinate cu o mobilizare incredibilă din partea miliardarilor francezi, aceştia oferind sume fabuloase pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame, de ordinul sutelor de milioane de euro.

Miliardarii Franţei oferă cel puţin 300 de milioane de euro pentru reconstrucţie

Apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron, de a strânge bani pentru reparaţia Catedralei Notre Dame după incendiul devastator nu a rămas fără răspuns.Astfel, Francois-Henri Pinault, preşedinte şi CEO al grupului Kering care deţine brandul Gucci, şi tatăl său, Francois Pinault, vor dona 100 de milioane de euro.

De asemenea, familia Arnault, deţinătoarea brandurilor Louis Vuitton şi Moet a anunţat că oferă 200 de milioane de euro şi vor pune la dispoziţie expertiză şi resurse arhitecturale şi de design.

„Tragedia loveşte tot poporul francez, şi dincolo de asta, pe toţi cei ataşaţi de valorile spirituale. Puşi în faţa acestei tragedii, toţi ne dorim să readucem la viaţă acest diamant cât mai repede”, a anunţat Francois-Henri Pinault, potrivit Observator.tv

Cauza incendiului care a distrus o parte din Catedrala Notre Dame încă nu a fost stabilită.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *