Ministrul Educației: predare online și după pandemie! Va fi inclusă în contractul școlar

Ministrul Educației vine cu informații noi despre schimbările care vor avea loc în sistemul de învățământ din România. Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi 24 că predarea online va fi inclusă în contractul de școlarizare din următorul an școlar.

Predarea online inclusă în contractul școlar

Sorin Cîmpeanu a declarat că școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru această formă de predare și că acolo unde va fi cazul, cursurile vor continua să fie online și după încheierea pandemiei de coronavirus.

Ministrul Educației consideră că predarea online va avea un rol mult mai important în învățământul românesc, după ce se va termina pandemia.

Cîmpeanu a spus că profesorii nu au fost pregătiți pentru această formă de predare care a fost implementată din cauza crizei sanitare.

Școala online a fost un compromis obligat impus. După ce vom fi încheiat pandemia, trebuie să continuăm cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregătiți, echipamente. Trebuie să ne ocupăm de situația actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum, a spus Ministrul Educației.

Oficialul a mai declarat că școala online nu a fost eficientă în România pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online, pentru că au existat probleme de conectivitate, de echipamente și nu a fost posibilă examinarea online a elevilor.

Vacanță prelungită de primăvară 2021

O lună au primit elevii din România vacanță anul acesta (vacanța de primăvară), fiind o măsură luată de autorități cu scopul de a limita mobilitatea în luna aprilie. Astfel, până pe 4 mai, copiii rămân acasă, într-o vacanță de primăvară prelungită.

Pentru elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu, urmează Examenul de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureatul. Cei de clasa a VIII-a au susținut deja simulările. Centralizarea datelor arată că a existat o promovabilitate de peste 65%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *