O adolescentă lovită de 12 gloanțe în timp ce și-a apărat frățiorul cu propriul trup, vizitată la spital de președintele Zelenski

Katerina Vlasenko și familia ei au fugit de la Kiev când rușii au început să bombardeze zonele rezidențiale. Adolescenta de 16 ani e considerată o adevărată eroină, după ce s-a aflat că și-a apărat fratele de 8 ani de gloanțe cu propriul ei corp.

Deși a fost împușcată de 12 ori, fata a supraviețuit. Ea a fost vizitată joi, la spital, de președintele Volodimir Zelenski, au notat agenția Reuters și ziarul Blesk din Cehia.

Strămutată în capitala Ucrainei după ce au fugit din Crimeea anexată de Rusia, familia Katiei s-a adăpostit, de la începutul războiului, în pivnița unui vecin. Escaladarea evenimentelor din Kiev i-a determinat să încerce să plece în altă parte.

„Am împachetat doar câteva lucruri și le-am aruncat în mașină, în grabă”, a povestit Tatiana, mama Katiei. Dar, la puțin timp după ce au pornit, soldații ruși de la un punct de control au început să tragă în ei.

„Îmi amintesc că primul glonț mi-a intrat în genunchi”

„Îmi amintesc că primul glonț mi-a intrat în genunchi”, a declarat adolescenta, ale cărei răni sunt îngrijite acum într-un spital din Kiev.

Când fratele ei mai mic, Igor, 8 ani, și-a văzut sora sângerând, a ieșit din mașină și a început să țipe la ruși. A urmat, însă, o altă rafală.

„Gloanțele au lovit-o în spate, în coaste și plămâni, și în picioare. Cel mai grav a fost rănită pentru că și-a acoperit fratele mai mic cu propriul ei corp”, a descirs mama Tatiana scenele terifiante

„Toată lumea de pe Tik Tok te susține, domnule președinte”

Președintele i-a oferit adolescentei eroine un buchet de flori albe și roz. Micuța și-a oprit lacrimile cu greu.

Katia a plâns când a dat mâna cu președintele Zelenski. Apoi, atmosfera s-a mai destins. „Toată lumea de pe TikTok te susține, domnule președinte”, i-a spus Katia președintelui. O replică care a destins puțin atmosfera apăsătoare din rezerva copilei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *