Pașaportul COVID-19, valabil doar pentru cetățenii imunizați cu anumite vaccinuri! Ce spun experții

Noi detalii despre pașaportul Covid-19! Acesta va fi valabil doar pentru cetățenii europeni imunizați cu vaccinurile aprobate în blocul comunitar. 

Pașaportul COVID-19, valabil doar pentru cetățenii imunizați cu anumite vaccinuri

Persoanele care s-au vaccinat cu alte seruri în afară de Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson nu vor putea beneficia de un certificat de călătorie. Totodată, oficialii spun că liberă circulația nu va fi condiționată de vaccinare.

”Urmează ca în a doua jumătate a acestei luni să existe o inițiativă legislativă pe care Comisia Europeană să o prezinte la reuniunea informală de la sfârșitul lunii martie. Este vorba despre un certificat digital care să ateste, sau nu, dacă o persoană este vaccinată. Mai mulți lideri europeni, printre care și cancelarui german, Angela Merkel, și președintele Franței, au subliniat faptul că nu este un instrument prin care oamenii vor fi împiedicați să meargă într-o altă țară.  

Va fi un certificat standardizat, la nivel european, securizat, pentru a nu putea fi falsificat. O aplicație, probabil pe telefonul mobil. Asta nu înseamnă că cei care nu au fost vaccinați sau nu au acest pașaport digital, nu vor mai avea dreptul să călătorească. Se vor supune unor restricții care există deja. Mai devreme de luna iulie nu văd posibilă introducerea acestuia”, a declarat europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi.

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România

Pașaportul european de vaccinare ar putea fi obligatoriu și în țara noastră, potrivit declarațiilor făcute de vicepremierul Dan Barna. Acesta a admis această obligativitate și a explicat că acest lucru se va întâmpla în mod organic, tocmai pentru că oamenii vor să călătorească în continuare și că sunt state care doresc acest document pentru deplasări.

Mai mult, Dan Barna susține că nici autoritățile române nu doresc să țină străinii în carantină după sosirea lor în țară. Pașaportul european ar facilita acest lucru, deoarece ar demonstra că turiștii sunt vaccinați și au testul COVID făcut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *