Poliția Română, protest la Palatul Cotroceni de Dragobete. EUROPOL avertisment pentru Klaus Iohannis

Poliția Română,protest la Palatul Cotroceni de Dragobete. Poliția Română a anunțat că miercuri, de Dragobete va face grevă la Palatul Cotroceni după ce au trecut mai bine de două luni de când sindicatele polițiștilor cer drepturile acestora. Dar cerințele lor nu au primit nici până acum un răspuns, motiv pentru care sindicatul EUROPOL anunță greve atât la Cotroceni, cât și în țară.

Poliția Română, protest la Palatul Cotroceni de Dragobete. EUROPOL avertisment pentru Klaus Iohannis

Poliția Română, grevă la Palatul Cotroceni de Dragobete. Poliția Română are un mesaj important pentru președintele României, dar și pentru persoanele importante de la cârma statului. EUROPOL a anunțat că miercuri, de Dragobete va susține un protest la Palatul Cotroceni, dar și în țară. Sindicatul EUROPOL, reprezentatul Poliției Române a transmis pe site-ul său, că mâine vor avea loc mitinguri în întreaga țară, pentru că nu au primit răspuns la cererile depuse. Guvernul le-a promis oamenilor legii că le va majora salariile, că le va oferi sporuri dar și bani pentru restanțele pe care le datorau polițiștilor.

Potrivit comunicatului, mâine, la ora 10.00, Poliția Română intră în grevă, în fața Palatului Cotroceni, dar anunță greve și în întreaga țară. ”După două luni de proteste continue, mâine începând cu ora 10.00 vom fi prezenți la ușa Președintelui României, Klaus Iohannis. Pentru că furia polițiștilor nu mai poate fi stăvilită. În același timp vom protesta și în teritoriu în fața prefecturilor județelor Alba și Argeș. Sunt două luni de când ”coaliția de centru-noaptea” a luat măsura austerității pentru restanțele pe care le datorau polițiștilor.Dacă în anul 2017, polițiștii au înteles și acceptat compromisul că sumele care li se cuveneau conform Legii-cadru a salarizării să le fie plătite cu porția timp de 4 ani, ei bine, în al treilea an, am fost tăiați de la această porție în condițiile în care celelalte clase bugetare au beneficiat de acest drept o dată cu intrarea în vigoare a actului normativ.”, se spune în comunicatul EUROPOL.

Care sunt motivele principale?

Conform Poliției Române, unul dintre principalele motive de declanșare a protestului, sunt promisiunile încălcate de Guvern. Potrivit EUROPOL, salariile din cadrul Poliției Române au rămas plafonate la nivelul anului 2019. Mai exact, nu au mai avut loc majorări salariale și nu s-au mărit nici sporurile polițiștilor, din 2019. Reprezentanții EUROPOL susțin că în toți acești ani, sacrificiile făcute de oamenii legii sunt recompensate prin tăieri și suspendări de drepturi salariale. ”După  ce guvernanții au jurat că vor respecta Constituția si legile țării, au venit cu o ordonanță de urgență în miez de noapte. Ordonanța îngheța tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante. A urmat o nouă ordonanță în care au tăiat  voucherele de vacanță. Cel mai probabil vor veni și cu o a treia ordonanță în care vor anunța noi tăieri. Nici la abator nu se fac atâtea ”tăieri” cum face guvernul Cîțu. Nici Pinocchio nu mințea atât de mult, cum au  fost mințiți polițiștii de acest Executiv”, mai spune EUROPOL.

De asemenea, reprezentanții Poliției Române susțin că miniștrii se contrazic singuri în declarații, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode laudă bugetul alocat MAI. „Asistăm la un hoas nemaiîntâlnit în istoria guvernării din România în care premierul vine săptămânal cu anunțul unor noi măsuri de austeritate, ministrul muncii  Raluca Turcan se contrazice singură  în declarații, ba că se taie sporuri, ba că nu se taie, că nici ea săraca nu știe ce să mai zică, iar ministrul afacerilor interne, Lucian Bode laudă bugetul alocat MAI, în condițiile în care polițiștii au sporurile, compensațiile și  majorările plafonate la nivelul anului 2009, plata tranșei a treia din Legea-cadru este suspendată, iar decontarea serviciilor turistice rămâne istorie.”, se mai arata in comuncatul EUROPOL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *