Polițist, după ce a testat aplicația de localizare a apelurilor de urgență: Tot sistemul s-a blocat

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, Bogdan Bănică, susține că a sistemul s-a blocat atunci când a încercat să testeze aplicația de localizare a apelurilor de urgență. El spune că un superior din IPJ Suceava l-a dat afară din încăperea în care făcea testarea.

🛑 În prima videoconferință organizată astăzi de noul ministru interimar al internelor Fifor cu inspectorii-șefi ai polițiilor județene, i-a certat pe aceștia că nu erau îmbrăcați în uniformă. 
Să fie dl. Fifor luminița de la capătul tunelului în care să avem încredere, noi polițiștii și voi, societatea civilă? Să fie dl. Fifor cel care va reda credibilitatea și prestigiul acestui minister atât de hulit acum?

Atunci, după IPJ Olt, ar trebui să înceapă verificările la IPJ Suceava. Vă voi povesti și de ce:

🛑 Ieri, înainte de a acorda un interviu unei televiziuni naționale cu privire la logistica precară și disfuncționalitățile din sistem, am vrut să mă conving personal despre cum funcționează (sau nu) acea aplicație de localizare a apelurilor de urgență. Fiind polițist ACTIV și având acces la informațiile clasificate, deci neîncălcând nicio procedură de acces, am fost invitat de către ofițerul de serviciu principal în camera dispecerului IPJ Suceava, pentru a mă documenta profesionist înainte de expunerea unei opinii publice.
Firește, l-am rugat pe colegul care era de serviciu să îmi explice cum funcționează renumita, de acum, aplicație de localizare.

După doar câteva minute, „cu tot cu ușă”, în încăpere a pătruns șeful Centrului Operațional al IPJ Suceava, cu o falcă la mansardă și una la parter, care nici mai mult nici mai puțin, m-a scos afară din încăpere. Am uitat să precizez că în momentul accesării aplicației de către colegul meu, tot sistemul se blocase⚠️. Și diliul (pentru că în acel moment avea comportamentul unui om cu afecțiuni psihice grave) așa a încercat să bage rahatul sub preș: împiedicând un sindicalist să observe, să constate și să aducă spre încunoștiințarea publică a gravelor deficiențe de logistică cu care ne confruntăm! 
În 2019 nesimțitul ăsta își permite să împiedice o activitate sindicală, uzând de forța fizică, de puțintimea neuronilor și de fărădegrija că nu are ce să pățească!

‼️ Și pentru că nu am absolut nicio frică de a îi dezvălui pe nemernici, îi voi da și numele acestui comunist zevzec…Apostol Vasile se intitulează și este…ați ghicit…comisar-șef de poliție. Între noi rămâne vorba, am lucrat cu el și pot bănui, cu suspiciuni rezonabile, că e și semianalfabet, am văzut procese-verbale întocmite de el, în prezența mea…exact, unul dintre cei care CU ADEVĂRAT „aduce atingere imaginii Poliției Române”.

🆘 Așa se încearcă, domnule (proaspăt) ministru, înghițirea mizeriei în propriile gușe de către șefii de subunități. De ce? Pentru a arăta că totul este roz, de frica pierderii scaunelor, când de fapt, această instituție pute! A incompetență, a impotență, a corupție! A cadavru…

🛑 Să vă credem că vreți reformarea sistemului „din temelii”? Atunci, haideți întâi la Suceava, domnule ministru Fifor, cafeaua o dau eu. De la dozator însă, după posibilități…

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, Bogdan Bănică, spune, într-o postare pe pagina lui de Facebook, că a vrut să vadă dacă aplicația de localizare a apelurilor de urgență funcționează.

„Am vrut să mă conving personal despre cum funcționează (sau nu) acea aplicație de localizare a apelurilor de urgență. Fiind polițist activ și având acces la informațiile clasificate, deci neîncălcând nicio procedură de acces, am fost invitat de către ofițerul de serviciu principal în camera dispecerului IPJ Suceava, pentru a mă documenta profesionist înainte de expunerea unei opinii publice. Firește, l-am rugat pe colegul care era de serviciu să îmi explice cum funcționează renumita, de acum, aplicație de localizare. (…) Am uitat să precizez că în momentul accesării aplicației de către colegul meu, tot sistemul se blocase”, scrie polițistul pe rețeaua de socializare.

El mai povestește că un superior din cadrul IPJ Suceava a intrat în încăpere și l-a scos afară: „După doar câteva minute, <cu tot cu ușă>, în încăpere a pătruns șeful Centrului Operațional al IPJ Suceava, cu o falcă la mansardă și una la parter, care nici mai mult nici mai puțin, m-a scos afară din încăpere.”

Bogdan Bănică îl invită pe ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, să facă o vizită la Suceava, unde, crede el, „ar trebui să înceapă verificări la IPJ Suceava”.

„Așa se încearcă, domnule (proaspăt) ministru, înghițirea mizeriei în propriile gușe de către șefii de subunități. De ce? Pentru a arăta că totul este roz, de frica pierderii scaunelor, când de fapt, această instituție pute! A incompetență, a impotență, a corupție! A cadavru…”, mai scrie vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *