Povestea lui este un exemplu: Ieri copil sărac, astăzi magistrat

Marcel Nechita are o poveste de viață interesantă. După ce a fost pe cale să renunțe la școală, copil sărac fiind, a reușit să ajungă magistrat, dar și vicepreședintele Judecătoriei Suceava.

Povestea lui este un exemplu: Ieri copil sărac, astăzi magistrat

Dintr-un copil sărac, dar bun la carte, Marcel Nechita a ajuns un adult de succes. Nu a fost ușor, deoarece a avut multe obstacole de trecut. De exemplu, când era elev în clasele primare, tatăl său a fost pe punctul de a-l determina să renunțe la școală, și să-l trimită la muncile câmpului cu animalele, din cauza lipsei de bani, informează Daily Mail

Salvare i-a fost diriginta sa. Pe vremea când era în clasa a VIII-a și trebuia să meargă mai departe la liceu, femeia l-a întrebat pe tatăl lui Marcel ce va face cu copilul lui. Însă, acesta i-a spus că nu-și va da băiatul mai departe la studii, din motive financiare. Diriginta a insistat și așa Marcel Nechita a ajuns elev la Liceul Silvic Câmpulung Moldovenesc. Acolo, i-a fost greu din cauza lipsei banilor. A stat la cămin și nu avea ce să mănânce. Dar, profesorul său de sport Viorel Totoescu, a vorbit cu directorul liceului, i-a spus că Marcel este un elev silitor și, astfel, a obținut masă gratuită de la cantină.

Marcel Nechita: ”Mâncam după ce mâncau ceilalți elevi”

”De obicei mancam dupa ce luau masa ceilalti elevi, daca mai ramanea ceva… Va imaginati ca experientele astea s-au lipit de sufletul meu si vreau sa ajut alti copii sa nu mai ajunga in situatia in care eram eu”, marturiseste Marcel Nechita.

În cele din urmă a terminat cu bine și liceul și a dat la facultate. A reușit să ajungă magistrat, dar și vicepresedintele Judecătoriei Suceava. Nu a uitat că a pornit de jos, iar din salariul său, oferă lunar bursă elevilor, 2000 de lei, care îi aduc aminte de el când era copil. Marcel Nechiat este unul dintre cei mai buni magistrați din Bucovina!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *