Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, că este iminent un al doilea val al pandemiei

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, că este iminent un al doilea val al pandemiei. Iohannis îi îndeamnă pe cetățen să respecte cu rigoare regulile și măsurile de distanțare socială. 

Ce măsuri propune șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că potrivit specialiștilor, un al doilea val al pandemiei de coronavirus este iminent. Mai mult, le transmite românilor să respecte cu strictețe măsurile de distanțare socială și să evite, cu atât mai mult, aglomerațiile și deplasările inutile în afara țării. “Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare”, a declarat șeful statului. Iohannis a mai declarat miercuri în cadrul conferinței că a fost depășit un nou record negativ de infectări cu noul coronavirus săptămâna aceasta. Mai mult, face apel ca toate măsurile să fie respectate și a depune eforturi pentru ,,a inversa acest trend ascendent şi a menţine epidemia sub control”.  Președintele mai îndeamnă la responsabilitate din partea fiecăruia. “Dragi români, respectaţi cu rigoare regulile, fiţi prudenţi, evitaţi aglomeraţiile şi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare”.

Iohannis: ,,Acest virus nu va dispărea prea curând”

Șeful statului consideră important ca sistemul sanitar să nu fie depășit de un număr mare de cazuri de COVID-19.

”În mod evident, acest virus nu va dispărea prea curând şi, în aceste condiţii, până când va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii care să ne permită să avem o societate şi o economie funcţionale”, a mai adăugat șeful statului în cadrul conferinței de presă de miercuri de la Palatul Cotroceni. Mai mult, Iohannis precizează că zilnic la nivel global, în fiecare țară, sunt înregistrate mii de noi cazuri de coronavirus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *