Prima scoala din Romania care a anuntat ca nu va chema elevii la clase pana pe 15 octombrie.

Prima scoala din Romania care a anuntat ca interzice cursurile in clase la inceputul noului an scolar. Astfel, Conducerea Colegiului National Nichita Stanescu din Ploiesti a hotarat ca toti elevii vor participa la cursuri exclusiv online pana pe data de 15 octombrie. Acest termen poate fi extins in functie de cum vor decurge lucrurile.

Modul in care s-a luat aceasta decizie este unul inedit. Parintii elevilor au fost intrebati daca doresc ca scoala sa inceapa fizic pe data de 14 septembrie. In urma rezultatului s-a hotarat ca elevii vor invata online pana pe 15 octombrie.

Doar 35 la suta dintre cei intrebati au raspuns ca doresc sa-si lase copiii in scoala.

LA COLEGIUL NATIONAL NICHITA STANESCU DIN PLOIESTI, CURSURILE VOR FI ONLINE PANA PE 15 OCTOMBRIE

Colegiul Nichita Stanescu din Ploiesti are aproximativ 1.200 de elevi. Peste 700 de parinti au participat la sondajul facut de institutie.

“Spre deosebire de alte scoli, Colegiul Nichita Stanescu este bine dotat si isi permite sa organizeze orele online. Profesorii vor veni la scoala si vor tine cursurile din salile de clasa, iar elevii vor participa online, de acasa.

710 parinti au raspuns la intrebarile pe care le-am adresat, in conditiile in care colegiul are in jur de 1.200 de elevi. Noi zicem ca am avut o participare reprezentativa.

Dintre acestia, doar trei au spus ca nu au telefon, tableta sau calculator cu acces la internet, pentru a le pune la dispozitia copiilor, iar pentru acestia scoala va gasi o solutie, de a le oferi echipamentele de care elevii respectivi au nevoie”, a declarat Daniela Uta, reprezentant al Asociatiei de Parintii.

Aproape jumatate dintre parinti (49 la suta) au considerat ca 14 septembrie nu este momentul ideal pentru revenirea fizica a copiilor la scoala. 15% dintre parinti s-au abtinut.

”E necesara o adaptare, cadrele didactice trebuie sa inteleaga faptul ca situatia in care ne gasim este o situatie in care trebuie sa punem pe primul plan sanatatea copiilor si ca trebuie sa se adapteze, astfel incat sa poata sa predea si pentru copiii din clasa si pentru copiii care urmaresc lectiile online,” a spus de curand Ludovic Orban.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *