Proteste în toată țara contra restricțiilor. Prima reacție a lui Raed Arafat

Noi proteste se desfășoară luni seara în Capitală și mai multe orașe din țară, împotriva restricțiilor impuse de autorități din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID. Sunt sute de persoane în Piața Victoriei din București, la fel la Botoșani sau Sibiu, în timp ce la Constanța și Timișoara, numărul acestora este mai mic.

Raed Arafat, șeful DSU, a tras un nou semnal de alarmă luni seara, spunând că numărul cazurilor de COVID este în creștere, iar situația paturilor de la ATI este dificilă. Precizările sale au venit în contextul noilor proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități.

„Dacă luăm cazurile active, 77.082 de cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. De la 34.000 la 4 februarie. Mai mult decât dublat şi poate lua o tendinţă de creştere mai abruptă, dacă nu respectăm regulile. Cei care urlă și nu le plac măsurile, să ne spună cum văd ei lucrurile”, a mai spus șeful DSU.

Șeful DSU le-a mai cerut protestatarilor anti-mască ți anti-restricții să-și probeze punctele de vedere.

„Nu am ce să comentez. Protestează și vin cu unele puncte de vedere care trebuie să le probeze. La acest moment, probele sunt de cealaltă parte și sunt mai puternice, iar realitatea din România este alta din punct de vedere al pandemiei”, a declarat mai precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai tras un semnal de alarmă, la final: există o creştere constantă a numărului de pacienţi cu forme grave, care sunt intubaţi şi necesită tratament de Terapie Intensivă, iar găsirea locurilor e uneori dificilă

„Au fost 52 pacienţi intubaţi în UPU la care cu greu li s-a găsit loc pe ATI. Astăzi avem 16 şi colegii au lucrat toată ziua pe transferuri, să le facă loc. Creşterea e pe UPU în ultima perioadă. Se fac eforturi să reuşim să completăm paturile de terapie intensivă”, a mai spus Arafat.

În București, protestatarii care plecaseră din Piața Victoriei către Universitate, via Ștefan cel Mare și Calea Moșilor, se întorc în Piața Victoriei. Unii dintre ei au aruncat petarde, iar Digi24 estimează la 1.500 numărul manifestanților. În Piața Victoriei este un alt grup mare de protestatari, majoritatea fără mască. Digi24 anunță că jandarmii primesc întăriri. Ora 22.00 este ora de la care circulația este interzisă în București. Jandarmeria a anunțat că mâine și în zilele următoare, participanții la protest vor fi identificați și amendați pentru nepurtarea mărșii, pentru că au participat la u nprotest neautorizat și pentru că au fost pe stradă după ora 22.00. Peste 100 de oameni protestează, luni seara, și la Ploiești. Oamenii s-au strâns în fața primăriei și au dat foc mai multor măști de protecție, scrie Ziarul local Incomod.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *