Suceveanul Toma Niga a revenit în curtea FCSB-ului

Portarul în vârstă de 21 de ani s-a reîntors la clubul patronat de Gigi Becali după două sezoane în care a fost împrumutat la Academica Clinceni și FC Hermannstadt. Rezervă la ultima partidă de campionat, Niga nu a prins lotul cu care “roș-albaștrii” s-au deplasat în Armenia pentru partida cu Alashkert, contând pentru turul II al Europa League 

Portarul sucevean Toma Niga a revenit în curtea celor de la FCSB după două sezoane în care a fost împrumutat la Academica Clinceni și FC Hermannstadt. Goalkepeerul în vârstă de 21 de ani se antrenează de două săptămâni sub comanda lui Bogdan Andone, iar la ultima etapă de campionat a fost rezer­vă în remiza, scor 0-0, pe care “roș-albaștrii” au înregistrat-o pe terenul celor de la Sepsi Sfîntu Gheorghe.

Toma Niga nu fost inclus însă în lotul cu care vicecampioana României a făcut deplasarea în Armenia, pentru meciul de diseară cu Alashkert, contând pentru turul II al Europa League, preferații antrenorului pe postul de portar fiind Cristi Bălgrădean și Andrei Vlad.

Născut în comuna Fru­mosu, Toma Niga a început la echipa locală Forestierul, sub îndrumarea profesorului Niculai Niga, după care a urmat cursurile Liceului cu Program Sportiv Su­ceava, unde l-a avut ca antrenor pe Marius Lup. Venit pe Areni în vara lui 2015, Niga a evoluat pentru Rapid CFR Suceava (actuala Foresta) timp de două sezoane, după care a fost achiziționat de FCSB contra sumei de 30.000 de euro. Aflat pentru o scurtă perioadă și în atenția naționalei de tineret, Toma Niga mai are contract cu formația patronată de Gigi Becali până în vara lui 2022. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *