Ţara din UE care se închide total timp de o lună. 98% din cazurile noi de Covid sunt infectări cu tulpina britanică


Estonia va intra în carantină timp de o lună pentru a contracara propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19, a anunţat şefa guvernului eston Kaja Kallas.

Şcolile din Estonia vor trece aproape complet la învăţământul la distanţă, iar restaurantele, cafenelele şi comercianţii cu amănuntul se vor închide, cu excepţia magazinelor esenţiale. Activităţile sportive desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise de asemenea, în conformitate cu noile reguli care vor intra în vigoare începând de joi.

„Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil„, a afirmat premierul Kaja Kallas într-o declaraţie televizată, citată de news.err.ee. „Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare„, a adăugat ea, precizând că noile restricţii sunt legate de propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19. Potrivit şefei guvernului estonian, această variantă a fost detectată recent în 98% din toate probele analizate.

Estonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infecţii în Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Din 23 februarie, în această ţară baltică au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri zilnic.

Ca răspuns la creşterea numărului de contaminări, guvernul de la Tallin a înăsprit restricţiile, de mai mult timp relaxate faţă de ţările vecine, Lituania şi Letonia.

De la începutul pandemiei, Estonia a înregistrat peste 76.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi 667 de decese asociate coronavirusului.

Varianta britanică a COVID-19 este considerată mai contagioasă decât forma identificată la începutul pandemiei. Un studiu recent, citat săptămâna trecută de media estone, arată că această variantă reprezintă circa 13% din contaminările cu SARS-CoV-2 la nivelul întregii ţări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *