Când se dă starea de urgență. Ministrul Sănătății a explicat când se impune revenire la aceasta

Ministrul Sănătății a vorbit despre condițiile în care vom reveni la starea de urgență. Nelu Tătaru a subliniat că aceasta este o măsură pe care o poate lua doar președintele României, dar a explicat în ce condiții este cazul să se instaureze iarăși starea de urgență în țara noastră.

Când se instituie starea de urgență în România

Nelu Tătaru a explicat că sunt anumite condiții care trebuie „îndeplinite” pentru ca starea de urgență să fie reintrodusă în țara noastră.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

Astfel, ministrul a spus că starea de urgență va fi instaurată pentru a doua oară în țara noastră doar atunci când va exista o perioadă cu o creștere extrem de mare a numărului de cazuri, adică o dublare de la o zi la alta și o transmitere comunitară accentuată.

„Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată”, a explicat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru, explicații despre starea de urgență

Mai mult decât, ministrul a explicat că starea de urgență poate fi declarată doar dacă în decurs de câteva zile sunt descoperite 10.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Comments (0)
Add Comment