Căpitanul Sir Tom Moore, eroul britanicilor a murit la vârsta de 100 de ani. Veteranul a fost infectat cu noul coronavirus

ir Tom Moore, veteranul de 100 de ani ridicat la gradul de cavaler de Regina Marii Britanii pentru exemplul său, a murit marți la spital după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a anunțat fiica sa. Eroul britanicilor fusese internat duminică, după infectarea cu virusul SARS-COV-2. 

Căpitanul Sir Tom Moore, eroul britanicilor, a fost răpus de noul coronavirus

Sir Tom Moore, veteran în al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 100 de ani, după ce a fost infectat cu noul coronavirus, potrivit  The Guardian. Fiicele veteranului, Hannah și Lucy, au confirmat moartea veteranului într-o declarație

Cu mare durere, vă anunțăm moartea tatălui nostru, căpitanul Sir Tom Moore. Suntem recunoscătoare că am fost alături de el în ultimele clipe de viață; Hannah, Benjie și Georgia la capătul patului și Lucy pe FaceTime. Am petrecut ore întregi stând de vorbă cu el, amintindu-ne de copilărie și de minunata noastră mamă. Am râs și am plâns împreună. Ultimul an din viața tatălui nostru a fost cu adevărat remarcabil. A întinerit și a trăit clipe la care putea doar sp viseze.

În timp ce mulți oameni îl purtau în suflet, a fost un tată și bunic extraordinar și va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, au transmis fiicele sale Hannah Ingram-Moore și Lucy Teixeira într-un mesaj

 Veteranul care avea mii de fani în întreaga lume a fost internat duminică la spital, după ce a acuza probleme de respirație, unde a fost confirmat cu noul coronavirus.

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj familiei

Regina Elisabeta a Marii Britanii a transmis un mesaj pivat de condoleanțe familiei căpitanului Tom Moore, a declarat Palatul Buckingham.

,,Majestatea Sa transmite un mesaj de condoleanțe familiei căpitanului Tom Moore. Majestatea Sa s-a bcuurat foarte mult săs e întâlnească anul trecut cu Căpitanul Tom Moore și cu familia sa, la Windsor. Regina și întreaga familie sunt alături de ei, recunoscând inspirația pe care a oferit-o întregii națiuni și altora din întreaga lume, se mai precizează în declarația Palatului Buckingham

,,Captain Tom”, care a luptat în Al Doilea Război Mondial, a devenit cunoscut în întrega lume după ce a reușit să strângă suma de 33 de milioane de lire sterline, adică 37 de milioane de euro, pentru sistemul de sănătate britanic și pentru victimele pandemiei de coronavirus. Căpitanul a strâns suma printr-o campanie în cadrul căreia și-a înconjurat de 100 de ori, cu pași mici și folosind un cadru metalic, grădina casei sale din Bedfordshire. Acest lucru s-a întâmplat chiar înainte de a împlini vârsta de 100 de ani, la 30 aprilie 2020, iar suma a fost omologată și printr-un record înscris în Guinness Book.

Pentru această reuşită, la cererea premierului Boris Johnson, Tom Moore a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în iulie anul trecut, primind Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler. De asemenea, cu ocazia aniversării sale, el a fost promovat de la gradul de căpitan la cel de colonel.

,,Captain Tom”, cum încă mai este numit de multă lume, a ajuns pe primul loc în clasamentul single-urilor din topul uzical britanic cu un cover înregistrat în duet cu artistul Michael Ball și cu corul NHS al piesei “You’ll Never Walk Alone”, un cântec extras dintr-un musical de după război. Cântecul a devenit un imn al suporterilor de fotbal, fiind de acum și un simbol al întrajutorării pe timpul pandemiei de coronavirus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *