CCR a respins sesizarea întreprinsă de Guvern privind dublarea alocațiilor. Proiectul de lege merge la promulgare la Klaus Iohannis

Legea care prevede intrarea în vigoare a dublării alocațiilor a fost respinsă miercuri, de Curtea Constituțională a României. Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Vezi de ce nu s-au dublat alocatiile – VIDEO parodie

CCR a respins legea dublării alocațiilor. Proiectul de lege merge la promulgare la șeful statului

Curtea Constituțională a respins miercuri, sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor copiilor.

Este vorba despre legea adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată în ianuarie 2020 de către Guvern, care amână de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii.

Conform unui comunicat transmis de CCR, judecătorii constituționali au respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulate de Guvern. Aceștia au constatat că legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art. I, pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Copiii vor primi o alocație de 300 de lei

Așadar, prin această decizie, CCR aprobă practic dublarea alocațiilor așa cum este scris în art. I pct.1 din Legea nr. 14/2020. Prin această lege, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va primi o alocație de 300 de lei.

Plenul Camerei Deputaților a respins pe 3 iunie, printr-o lege, OUG 2/2020 care proroga data pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august în acest an.

Vezi de ce nu s-au dublat alocatiile – VIDEO parodie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *