Ce se va întâmpla în România de luni, 1 martie! Anunț de ultimă oră făcut de Raed Arafat!

Raed Arafat a făcut anunțul privitor la o problemă care a creat vâlvă în mediul online în ultima perioadă. Ce se va întâmpla pe 1 martie.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a venit cu vești bune pentru români! Primăvara va putea fi sărbătorită în mod tradițional, astfel că mărțișoarele nu vor lipsi în 2021.

Raed Arafat a făcut anunțul

Secretarul de stat din ministerul Sănătății Andreea Moldovan a declarat, pentru Europa Liberă, că recomandă să se renunțe la împărțirea de mărțișoare în școli în acest an din cauza pandemiei. Declarația ei a stârnit un val de controverse, însă ministrul Educației a venit și el cu precizări. Sorin Cîmpeanu a declarat că acest lucru nu va fi interzis în școli.

La rândul său, Raed Arafat a confirmat cele spuse de ministrul Educației, precizând că distanțarea trebuie respectată, chiar dacă se duc flori și mărțișoare de 1 martie.

„Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Raed Arafat, invitat la Digi FM.

Raed Arafat a făcut anunțul. Ce se va întâmpla în România pe 1 martie

Războiul Mărțișorului

Controversa Mărțișorului de 1 martie a pornit de la un ordin comun semnat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, ce prevedea regulile ce trebuie urmate odată cu redeschiderea şcolilor.

„Este pandemie și avem alte reguli, am avut și un Crăciun în pandemie și sărbători de Paște în pandemie, pandemie este și de 1 Martie. Recomandăm prudență și responsabilitate pentru că încă suntem în pandemie. Orice obiect interschimbabil, așa cum scrie și în ordinul comun al ministerului Educației și al ministerului Sănătății, poate să constituie un vector de transmitere al infecției. Preferabil este să transmită mărțișoare virtuale sau să renunțe anul acesta la acest obicei. Nu recomandăm mărțișoarele de 1 Martie în școli”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, pentru Europa Liberă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *