Diana Şoşoacă se declară „teroristă” şi cere arestarea premierului Cîţu


Senatoarea Diana Şoşoacă şi conducerea AUR sunt din nou pe aceeaşi lungime de undă atunci când este vorba de atacarea premierului Florin Cîţu.

Diana Şoşoacă i-a dat o replică premierului Florin Cîțu după ce acesta i-a comparat cu ‘teroriștii’ pe cei care militează împotriva vaccinării și a măsurilor de distanțare socială.

„Daca solicitarea nostra de a fi respectata Constitutia, Conventia de la Oviedo ratificata de Romania si care face parte din dreptul intern, legea drepturilor pacientilor, inseamna ca suntem teroristi, atunci ma declar unicul senator terorist in Parlamentu Romaniei si pe dl Citu si pe toti cei de la guvernare ii acuz de genocid si de crime impotriva umanitatii si solicit tuturor organelor competente sa ii aresteze si sa ii duca in spitalale de psihiatrie acolo unde sunt dusi toti activistii civici”, a reacționat vineri, la România TV, senatoarea Diana Şoşoacă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat vineri că zădărnicirea eforturilor de oprire a pandemiei, materializată prin campanii împotriva purtării măştii de protecţie sau a vaccinării anti-COVID, fără date concrete, este similară acţiunii unor ‘terorişti’.

„În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile”, a afirmat premierul la Palatul Victoria.

Şi conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a luat act cu consternare de declarațiile făcute astăzi la Palatul Victoria de premierul Florin Cîțu. După ce a afirmat că România va continua vaccinarea cu toate tipurile de vaccin – inclusiv cu Astra Zeneca, vaccin deja oprit de la utilizare în numeroase țări ale UE – premierul a acuzat că „există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, împotriva măsurilor de distanțare și împotriva vaccinării. Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”. Considerăm că aceste acuzații sunt îndreptate în primul rând împotriva AUR, singurul partid din România care s-a opus măsurilor inadecvate sau care frizează absurdul adoptate de guvern.

Dacă a te opune portului măștii în spații deschise, unde distanța dintre persoane este de peste doi metri, înseamnă a fi terorist, da, recunoaștem: suntem teroriști. Dacă a te opune măsurilor de interzicere a slujbelor religioase, în condițiile în care acest guvern permite funcționarea fără probleme a mall-urilor, înseamnă a fi terorist, de asemenea recunoaștem: suntem teroriști. Dacă a te opune vaccinării cu produse insuficient testate și deja oprite de la utilizare în Uniunea Europeană înseamnă a fi terorist, încă o dată recunoaștem: da, suntem teroriști.

Dar adevărații teroriști, domnule premier, sunt mai curând cei care de un an de zile au lăsat oamenii simpli din țara asta la voia întâmplării. Adevărații teroriști sunt cei care s-au îmbogățit distribuind măști neconforme și oferind firmelor de partid contracte de milioane de dolari, fără licitație. Adevărații teroriști sunt cei care închid ochii când prin spitale bolnavii sunt legați de paturi, sedați și lăsați să moară tocmai de cei care au depus un jurământ să-i salveze. Adevărații teroriști sunt cei care și-au vaccinat peste rând rudele, pilele și amantele, în timp ce milioane de români bolnavi sau bătrâni așteaptă cu săptămânile vaccinul și, atunci când acesta nu mai ajunge și la ei, mor, răpuși de boli și de un sistem criminal. Acest sistem criminal este adevăratul terorist din România, domnule premier, nu noi, cei din AUR și nici milioane de alți români care nu am făcut altceva decât să ne cerem dreptul la libertate și demnitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *