Epidemiologul Laurent Toubiana: „Virusul nu mai circulă. 97% din teste sunt negative”. Cifrele oficiale spun altceva

Laurent Toubiana, cercetător epidemiolog la Institul de cercetări medicale din Paris, a fost invitat la Radio Classique.

Denunțând „potopul de prostii insuportabile pe care îl vedem încontinuu”, el anunță că numărul semnatarilor platformei „Să nu mai guvernăm prin teamă” – din care face parte – a ajuns la 160. El asigură că virusul nu circulă, susținând că 97% din teste sunt negative.

„Este evident, virusul nu circulă”, spune Laurent Toubiana

Guvernul a decis să relaxeze măsurile în cazul în care un elev are un rezultat pozitiv pentru coronavirus, întrucât cursurile nu vor mai fi suspendate automat. Laurent Toubiana denunță „praful în ochi”.

Cercetătorul critică „potopul de prostii pe care îl auzim toată ziua”, arătând „laitmotivul care există de săptămâni: virusul circulă în continuare”.

Legat de subiectul cozilor lungi în fața laboratoarelor de teste, Laurent Toubiana răspunde: „Ceea ce este important este că 97% din cele 9 milioane de teste realizate sunt negative! 3% pozitive, este mai puțin decât marja de eroare! Vedem în fiecare zi și este evident că virusul nu circulă! „

Confruntat cu această afirmație zdrobitoare, moderatorul nu putut să nu ridice brațele și să exclame: „dar cifrele arată că circulă”. Epidemiologul explică apoi că virusul a afectat o parte a populației între martie și mai, apoi a existat o urmă de epidemie și acum cazuri sporadice.

Laurent Toubiana ne asigură că epidemia de coronavirus este depășită

Citând termenul „primul val”, el respinge „teoria nebună a celui de-al doilea val”, susținând că, dacă „înlăturați această presupunere, totul se năruie”.

Laurent Toubiana asigură că probabilitatea să existe un al doilea val este scăzută, extrem de scăzută, rezumând: „acest virus emergent a afectat o parte a populației, o parte a fost expusă și a avut o formă slabă sau chiar asimptomatică a bolii”. Laurent Toubiana a încheiat interviul cu un „slogan”: „nu vă temeți, epidemia este depășită”. scrie smartradio.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *