Incendiu de proporții la Institutul Matei Balș! Cel puțin 4 oameni au murit

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață la Institutul ”Matei Balș” din Capitală! Zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri.

Incendiu de proporții la Institutul Matei Balș

Din primele informații, incediu a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați. Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul

″Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare, se arată într-o informare a Ministerul Sănătății.

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață la Institutul ”Matei Balș” din Capitală! Zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri.

Toți pacienții evacuați au fost transferați fie în alte pavilioane de la Matei Balș, fie la alte spitale din București, a precizat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Patru pacienţi au fost deja transferaţi la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

”Nu mai avem pacienți cu arsuri”, a subliniat Raed Arafat, potrivit stirileprotv.ro.

O parte dintre pacienții din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți aveau o stare medie spre severă din cauza COVID, a precizat Streinu Cercel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, în fața spitalului, că la 5.05 a fost înregistrat primul apel la 112. La 5.13 au sosit primele echipe, iar la 5.14 a fost declanșat Planul roșu de intervenție. Au fost informați premierul, miniștrii Sănătății și Internelor. La sosirea pompierilor, incendiul era cu flacără deschisă, pe circa 120 mp, cu degajări mari de fum, a precizat colonelul Șchiopu, care a coordonat intervenția. De asemenea, incendiul este sub control încă de la ora 06.00.

De la ce a pornit incendiul?

Incendiul a izbucnit la parterul unei clădiri, unde se aflau pacienți, însă nu erau saloane de Terapie Intensivă. Toți pacienții de la parter și primul etaj au fost evacuați. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.

„La nivelul ISU București Ilfov a fost declansat Planul Rosu. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de inaltime P+3, pe doua laturi. Au fost constituite echipe de cautare si salvare a persoanelor si se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, a precizat ISU București Ilfov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *