Mărturia bărbatului care a găsit bebeluşul abandonat de mama de 22 de ani pe un câmp din Sibiu. „O mânuţă care se ridica”

Caz cutremurător în Sibiu. O fetiţă de doar cinci săptămâni a fost abandonată de propria mamă pe un câmp. Tânăra de 22 ani şi-a lăsat copilul, cu o sticlă de lapte alături, pradă animalelor sălbatice. O minune a făcut să fie găsită de câţiva angajaţi ai primăriei care curăţau şanţurile în zonă. Tot ei i-au dat şi mamei de urmă. Femeia a fost decăzută din drepturile părinteşti. 

Scâncetele i-au salvat viaţa fetiţei de cinci săptămâni. Bebeluşul a fost abandonat pe un câmp din Boarta, pe marginea şoselei, chiar de mamă. Copilul era îmbrăcat într-un combinezon şi cu o sticlă cu lapte alături. În frig şi pradă animalelor sălbatice. Întâmplarea a făcut ca trei angajaţi de la Primărie să treacă prin zonă şi să audă copilul plângând.

„Uitaţi ce frumoasă este copila!”

Neluţu Hanca: Aici jos era bebeluşul aşezat aşa şi sticla de lapte undeva aici. Am văzut-o cum se mişca. O mânuţă care se ridica. E un lan de câmp, acolo este o fermă, sunt o grămadă de animale sălbatice. Am fost îngerii ei păzitori.

Oamenii au luat-o pe fetiţă şi au pornit cu ea către primărie. Pe drum au dat de mamă. O tânără de 22 de ani, dintr-o localitate aflată la 30 de kilometri distanţă. 

Neluţu Hanca: Am întrebat-o frumos dacă nu cumva e dânsa mama copilului, a zis că nu e. Am întrebat-o ce face, a zis că se duce până la trenul din halta Şeica Mare să ajungă la Sibiu. Mi-am dat seama că nu e de la noi şi i-am spus: Dacă nu spuneţi adevărul, puteţi să faceţi puşcărie. 

Când a văzut că n-are încotro, mama a recunoscut totul. S-ar fi certat cu iubitul ei, iar bărbatul a dat-o afară din casă. Când s-a văzut cu bebeluşul în braţe, şi-a dat seama că e o responsabilitate prea mare şi a abandonat-o, încearcă ea să şi justifice gestul inexplicabil. 

Tineriu Goia: A zis că concubinul a agresat-o fizic. A bătut-o, a scos-o afară din casă. Şi-a dat seama că nu are cu ce să întreţină copilul. Era foarte convinsă că vrea să renunţe. 

”Doamne, Dumnezeule, ce noroc pe bebeluş. Putea să-l mănânce câinii. Noi acolo avem o ceată de câini. Aia nu se mai numeşte mamă.”

Copila a fost internată alături de mama ei la spitalul din Mediaş.

Mircea Truță, director medical Spitalul Muncipal Mediaş: Are o infecţie respiratorie, este puţin deshidratat, dar starea generală nu-i pune viaţa în pericol. 

Mama a fost decăzută din drepturile părinteşti, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele ei. Protecţia Copilului a decis ca micuţa să fie plasată în regim de urgenţă la un asistent maternal când va fi externată din spital. Copila este un caz într-o statistică crudă. Aproape 300 de copii sunt abandonați anual în spitale, iar una din zece mame are sub 15 ani. 80% dintre tinere spun că nu au folosit metode contraceptive deoarece nu ştiau că există.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *