OMS: Ţările ar putea reveni la “închiderea totală”, după ce numărul cazurilor de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările ar trebui să ia în considerare impunerea din nou a unor restricţii stricte de mişcare a populaţiei în condiţiile în care numărul cazuri de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial în ultimele 6 săptămâni.

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ţările ar trebui să intre din nou în carantină.

“Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune”, a declarat Ryan.

Reprezentantul OMS a spus că “Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou”.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

OMS a recomandat ţărilor să se deschidă încet, cu precauţie. Ryan a spus că ţările ar trebui să fie “gata să meargă înapoi sau înainte” în funcţie de numerele pe care le au.

Trebuie să accepte faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus”, a spus el.

Ryan a comparat focarele de coronavirus cu incendiile forestiere: focurile mici sunt uşor de stins, dar greu de identificat. De aceea, el a sfătuit fiecare ţară şi comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta “micile focare”, putând astfel să blocheze doar zone mici pentru a conţine virusul.

“Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a spus el. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *