Președintele a făcut precizări foarte importante

Președintele Klaus Iohannis a răspuns miercuri, într-o conferință de presă desfășurată la Cotroceni, întrebărilor puse de jurnaliști cu privire la situația delicată a începerii noului an școlar, în contextul epidemiei de coronavirus. Iohannis a continuat atacurile la adresa PSD.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă miercuri la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a răspuns celor mai stringente întrebări legate de subiectele la zi în România.

Președintele s-a referit la mai multe teme de actualitate, printre care eșecul moțiunii de cenzură depusă de PSD și începerea noului an școlar.

Condoleanțe transmise de Președinte

”Astăzi din păcate am înregistrat noi cifre îngrijorătoare cu privire la numărul de decese și a persoanelor internate la terapie intensivă. Vreau să transmit condoleanțe familiilor.

Fac un nou apel: dragi români, continuați să fiți responsabili! Virusul are o singură barieră: grija pentru propria persoană și pentru cei de lângă noi.

Guvernul și autoritățile statului au luat și continuă să adopte măsurile necesare.

Lupta nu s-a încheiat. Fac apel la personalul medical să continue lupta începută.”, a spus Iohannis.

”Autoritățile fac tot posibilul”

Problemele reale ale României sunt cele legate de pandemie, iar autoritățile fac tot posibilul să le rezolve, a precizat Președintele.

”PSD nu încearcă încă decât să pună piedici. Am asistat luni la o situație penibilă în Parlamentul României: cei care au depus o moțiune de cenzură neavenită nu au fost în stare să asigure nici măcar cvorumul.

După eșecul previzibil și lamentabil de luni mă întreb cui i-a folosit această moțiune a PSD-ului care pur și simplu nu își poate stăvili setea de putere.

Unii lideri continuă ideea de moțiune de cenzură care să fie despusă în următoarea perioadă. Încetați cu aceste jocuri cinice. Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacții în lanț care ne-au arătat eșecul acestui stil de a face politică, care a fost patentat de PSD.”, a acuzat Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *