RAED ARAFAT: “VOM DEPĂȘI 1.000 DE CAZURI PE ZI. STAREA DE URGENȚĂ ESTE SINGURA SOLUȚIE”. SPITALELE DE CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA, APROAPE DE BLOCAJ

Criza epidemiologică din România se agravează de la o oră la alta, iar, în prezent, spitalele de coronavirus din țara noastră se află aproape de blocaj! Raed Arafat a făcut declarații alarmante în această seară și, potrivit șefului DSU, în curând, “vom depăși 1.000 de cazuri pe zi”. Iar “starea de urgență este singura soluție”, a mai spus oficialul.

Raed Arafat: “Vom depăși 1.000 de cazuri pe zi. Starea de urgență este singura soluție”

Raed Arafat a anunțat în cadrul interviului oferit în această seară la Digi 24 că azi, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri și a dezvăluit că mâine cifra va fi depășită categoric.

“Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de Terapie Intensivă. Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan sunt la capacitate maximă. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Și mâine vom avea o cifră record.

O altă soluție în cazul în care în București apar între timp cazuri noi necesitând terapie intensivă ar fi să se facă loc fizic în spitale, să se amenajeze noi spații în care să fie aduse ventilatoare din stocuri. Dacă fizic nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale, mai există și soluția unei unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital”, a declarat secretarul MAI în această seară în cadrul unei emisiuni de la Digi 24.

De ce nu s-au marit alocatiile –> Vezi explicatia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *