Urgia se întoarce în Europa! Căldurile amenință România. Când va sosi canicula în țara noastră

Un val de caniculă sahariană cuprinde Europa şi ameninţă să stabilească noi recorduri. Specialiștii informează și perioada în care „urgia” ar putea ajunge și în România.

În Marea Britanie temperaturile vor creşte cu 13 grade până la mijlocul săptămânii.

De vacanţe caniculare trebuie să se pregătească şi românii cu planuri de călătorie în Franţa, Italia sau Germania. În Grecia riscul izbucnirii unor incendii de vegetaţie este ridicat, atenţionează Ministerul Afacerilor Externe. Iar în Portugalia 2 mii de pompeiri luptă de 2 zile cu flăcările provocate, se pare, intenţionat.

În centrul Portugaliei, focul a ars necontrolat tot weekendul. În Villa del Rei, 800 de pompieri au intervenit tot arsenalul din dotare inclusiv buldozere, avioane şi elicoptere până au reuşit să izoleze flăcările. Cea mai mare provocare a fost vântul care şi-a schimbat de mai multe ori direcţia şi, uneori, a întors flăcările împotriva salvatorilor. Zeci de locanici au fost evacuaţi în ultimul moment, după ce zidul de foc s-a apropiat periculos de casele lor.

Un val de caniculă sahariană va cuprinde vestul Europei în perioada de vârf a concediilor. În Franţa, Marea Britanie, Spania, Germania sau Austria, temperaturile vor atinge maxime periculoase pentru a doua oară în această vară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *