VIDEO. Ancheta de la Caracal, între ridicol și disperare. Cum au reacționat polițiștii din teren la primirea unei informații

Ancheta în cazul lui Gheorghe Dincă a pendulat, miercuri, la Caracal, între ridicol și disperare. Polițiștii, scafandrii, procurorii au scotocit prin toate canalele și în toate curțile vecinilor lui Gheorghe Dincă în căutarea fetelor și a probelor care să ajute ancheta.  Polițiștii au primit la prânz o informație care spunea că fata de 15 ani ani răpită de individul din Caracal trăiește. Chiar și locul unde era legată era indicat. A fost un moment plin de tensiune, cel puțin așa sugerează imaginile cu reacția polițiștilor: 

Politia_in_actiune_caz_Caracal_sparge_poarta_rupe_gardu_se_poate_si_fara_mandat_hd

– Ne-am uitat, nu e nici acolo! Ne-am uitat peste tot!

– Ați găsit ceva?

Polițiștii aleargă.

– Ia mașina, hai!

– Unde mergeți?

Căutările disperate ale polițiștilor în casele de pe Calea Craiovei, unde locuia și bărbatul arestat în cazul dispariției Luizei și Alexandrei au început după ce o persoană din Caracal a primit un mesaj, printr-o rețea de socializare, din care reieșea că Alexandra e vie, legată într-un pod, într-o casă părăsită.

– Ați găsit ceva? Ați găsit ceva?

Polițiștii nu răspund, sunt grăbiți, aleargă, urcă într-o mașină.

„M-au rugat, dacă sunt de acord, să le deschid să se uite puțin în pod și prin curte”, a povestit un vecin.

– Se putea intra de la vecin (Gheorghe Dincă – n.r.) la dvs?

– Nu intra la mine, nu intram la el, nu suntem în relații bune, nu eram în relații bune, vă dați seama că se ferea de mine!

Căutările disperate ale polițiștilor au continuat în mai multe zone ale orașului, în special în imobile părăsite.

Polițiștii sar la un moment dat un gard.

Ați găsit ceva? Ce ați găsit? întreabă jurnaliștii.

Polițiștii nu răspund, aleargă în continuare.

***

După descinderi, s-a dovedit că a fost o pistă falsă.

După aceea, polițiștii au chemat în ajutor scafandrii ISU și au început căutările într-un lac dintr-o localitate învecinată.

„Ăsta se duce spre Caracal. Parcul, Caracalul și mai departe se varsă în Olt apa asta. Au căutat peste tot pe aici, prin apă, au intrat pe aici, s-au uitat peste tot, dar se pare că nu găsesc nimic”, a explicat o localnică.

„Fata mea, când pleacă la serviciu, îi e cam teamă când iese din curte, îi e frică să nu…”, spune o altă localnică.

Căutările polițiștilor vin în contextul în care, cel puțin în aceată etapă a anchetei, declarația prin care Gheorghe Dincă admite că le-a omorât pe cele două fete nu este confirmată încă de o probă solidă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *