Bazele Romei Antice s-au pus cu un vioI. Au urmat orgiiIe, incestul şi prostituţia împărăteselor

Literatura, străvechile picturi şi inscripţii întrunesc o serie de dovezi ale orientărilor sexuale şi ale orgiilor romanilor.

Într-o carte publicată recent de autorul Paul Chrystal sunt explicate orgiile şi depravarea sexuală din Roma Antică

Conform poemului redactat de Philip Larkin, Annus Mirabilis, 1963 a fost anul în care sexul a fost inventat în Marea Britanie, însă pentru romani a apărut mult mai devreme, în 750 î.Hr. 

Încă din primul moment, sexul a reprezentat un act constituţional important pentru dezvoltarea statului Roman. Prima atestare a fost în 750 î.Hr , prin violarea femeilor Sabine. Metoda prin care doreau să construiască o naţiune mult mai mare a fost reprezentată de  răpirea femeile Sabine pentru fertilitatea lor.

La scurt timp, sexul a fost implicat pentru prima dată în construirea unei republici, pentru a pune bazele democraţiei romane.

Semnul datoriei

Pentru bărbaţii romani sexul era o plăcere, dar şi o datorie. Pentru bărbaţi sexul reprezenta o plăcere şi un mod prin care îşi arătau virilitatea, în timp ce pentru femei era o oblgaţie de a crea copii, în special băieţi, pentru a menţine linia ereditară a familiei şi pentru a avea recruţi pentru armată şi muncitori pentru câmp. Fetele  nu aduceau niciun beneficiu major familiei.

Mariajul era o relaţie dezechilibrată. Conform credinţelor vremii, femeile măritate nu trebuiau să aibă parte de plăcere, singurul scop fiind procrearea. De asemenea, femeile trebuiau să fie  supuse soţului chiar şi atunci când acesta era infidel. Bordelurile, prostituatele şi dansatoarele erau considerate un ,,joc cinstit”  în care bărbaţii mai în vărstă aveau ,,,onoarea” să decidă cu cine fac sex, femeile rămânând pasive. Atunci când un bărbat nu era considerat viril acesta era denunţat şi considerat efeminat.

Relaţiile dintre aceleaşi sexe erau considerate normale pentru bărbaţi, în timp ce sexul între femei era blamat.

La sfârşitul republicii, sexul în afara căsătoriei era considerat degradant şi violent.

Bordelurile

Messalina, împărăteasa lui Claudius,  era cunoscută ca ,,regina femeilor uşoare”. Aceasta se strecura deseori din patul conjugal pentru a ”munci” la un border sub apelativul ,,Lycisca”.

Autorul Pliniu cel Bătrân povesteşte incredibila orgie organizată de Messalina. În cadrul căreia a provocat o prostituată veterană la un marator de sex de 24 de ore. Împărăteasa a câştigat cu 25 de parteneri, un client pe oră.

Sursa: Historyextra

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *