Localitate din Giurgiu, în carantină. A fost descoperit un focar de infecție

O localitate din județul Giurgiu este prima care va intra în carantină, după ce s-a adoptat legea carantinei și a izolării. Este vorba despre satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, acolo unde a fost descoperit un focar de infecție cu coronavirus.

Prima localitate din România care intră în carantină zonală

După ce a fost descoperit un focar de infecție cu noul coronavirus, o localitate din județul Giurgiu va intra în carantină zonală. Aici au fost descoperite 32 de cazuri de bolnavi care au contractat virusul.

Oamenii ar fi luat virusul după ce au participat la un eveniment privat la malul mării, iar acum autoritățile urmează să testeze pentru coronavirus și persoanele care au intrat în contact cu persoanele deja confirmate. Este vorba despre încă 60 de oameni ce trebuie testate.

Zona va fi păzită de polițiști și de jandarmi, iar libertatea de mișcare va fi limitată la maximum.

Mai multe localități din Argeș, pasibile de a intra în carantină

De altfel, acesta nu este singurul județ care are localități ce pot intra în carantină. În aceeași sittuație este și Ageș, unde sunt trei zone cu multe cazuri de infectare. Au fost descoperite mai multe cazuri de infectare la centrele de asistență socială.

„Este vorba de trei localități – Buzoiești, Vulturești și Ciomăgești. În două dintre ele avem două centre de asistență socială unde din păcate în ultima perioadă au izbucnit cazuri pozitive, în condițiile în care pe perioada stării de urgență personalul a fost izolat acolo două săptămâni.

Se testa și la intrare și la ieșire și nu avut niciun caz. Problema a apărut acum în această transmitere comunitară accentuată, când probabil că în timpul liber personalul medical s-a infectat”, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

Prefectul județului Argeș a dat mai multe detalii despre situația localitățile ce sunt pasibile de a intra în carantină.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *