Medicii spanioli au descoperit un nou simptom al infectării cu Covid-19

Deși iritațiile pe piele au fost deja asociate în mai multe cazuri cu infecția cu Covid-19, medicii spanioli au descoperit un nou simptom al bolii: iritații în interiorul gurii.

Acest tip de iritații are denumirea științifică de enantem și nu este o surpriză că a fost descoperit la pacienții infectați cu coronavirus, a declarat un dermatolog american care nu a fost implicat în studiu, conform consumer.healthday.com.

„Enantemul este o iritație a membranelor mucoase. Este foarte comun în cazul pacienților cu infecții virale, precum varicela. Este normal ca o infecție virală să afecteze membranele mucoase”, a declarat Michele Green, medic în cadrul spitalului Lenox Hill din New York City.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

Descoperirea medicilor spanioli a fost publicat în data de 15 iulie în jurnalul medical JAMA Dermatology.

Echipa de medici condusă de Juan Jimenez-Cauche, medic la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, a examinat 21 de pacienți infectați cu Covid-19 care au dezvoltat iritații de piele.

Dintre cei 21 de pacienți, șase (patru femei și doi bărbați) au avut iritații în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani.

Iritațiile formate pe pereții interiori ai gurii au apărut, în medie, la 12 zile de la apariția altor simptome de Covid-19. La unii pacienți au apărut și la distanță de două sau 24 de zile.

Medicii nu au considerat că iritațiile au apărut ca efect secundar al unui medicament administrat pacienților, lucru care a întârit presupunerea că a fost descoperit un nou simptom al Covid-19.

De ce nu s-au marit alocatiile –> Vezi explicatia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *