O stațiune de pe litoral, în pericol să devină focar de coronavirus. Avertismentul lui Nelu Tătaru

Canicula din ultimele săptămâni a scos oamenii din casă, aceștia îndreptându-și atenția spre stațiunile de la malul Mării Negre. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția asupra acestui fapt și spune că este foarte posibil ca una dintre stațiuni să devină focar de coronavirus.

Politicianul este de părere că Vama Veche, dar și alte zone de la malul mării ar putea deveni în scurt timp focar din cauza faptului că turiștii nu au ținut deloc cont de măsurile impuse de autorități. Așadar, aceștia nu au păstrat distanța socială, lucru care se vede și în numărul mare de cazuri de COVID-19.

Totodată, liberalul spune că, deși nu există un cadru legislativ pentru sezonul estival, oamenii trebuie să țină cont în continuare de regulile impuse de această pandemie care afectează omenirea la nivel global. Până în clipa de față peste 80.000 de români au mers în vacanță la mare.

Stațiunea Vama Veche ar putea deveni focar COVID-19, spune Nelu Tătaru

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Există această posibilitate (de infectare – n.red.).

Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie COVID începe din a doua până în a zecea zi”, a explicat ministrul Sănătății care s-a aflat zilele trecute într-o vizită de lucru la Constanța, informează Mediafax.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *