RAED ARAFAT, ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE ÎNCHIDEREA STAȚIUNILOR DE LA MARE ȘI DE LA MUNTE: „NU MAI AVEM”

Raed Arafat a făcut precizări de ultim moment cu privire la situația epidemiologică în care se află România, din cauza coronavirusului. Șeful DSU susține că ar trebui să se impună noi restricții, pentru încetinirea epidemiei. 

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că unele zone din România ar trebui să fie puse din nou sub restricții, din cauza pandemiei de coronavirus de la noi din țară.

Se închid stațiunile de la mare și de la munte?

Raed Arafat a fost întrebat dacă nu cumva vor fi închise stațiunile de la mare și de la munte. Șeful DSU a menționat faptul că acest lucru nu este posibil, însă unele restricții se vor aplica în anumite zone.

„Ar fi posibil ca autoritățile să spună „stop la mare” sau la munte, pentru a limita răspândirea comunitară a coronaviruslui?” a fost întrebat Raed Arafat.

Te-ar putea interesa: Animatia 3D Urecheatu’ este o animatie de umor, parodie si incercam sa fim de la o zi la alta cat mai buni –> Intra si vezi

„Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”, a declarat Raed Arafat referindu-se la măsurile din timpul stării de urgență, când deplasările între localități au fost limitate drastic la nivel național. „Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

„Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a avertizat Raed Arafat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *