Prognoză sumbră pentru România. Peste 20.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 pe zi, în august

România se află într-o situație delicată în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus, iar un studiu arată că în țara noastră vor fi un milion de îmbolnăviri în prima lună de toamnă. Totodată, același raport precizează că toate condițiile stării de urgență vor fi întrunite în luna august a acestui an.

Prognoză sumbră pentru România

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din țara noastră este în continuă creștere, iar recordurile sunt stabilite aproape zilnic. Această realitate este susținută și de un studiu realizat de compania Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Datele acestui document arată că la jumătatea lunii august, vom avea undeva între 42.447 şi 58.400 de cazuri de coronavirus.

Singura soluție în acest caz, care este afirmată și în studiul precizat este distanțarea socială. Când aceasta va crește, va scădea și numărul de cazuri.

Peste 20.000 de cazuri de coronavirus pe zi în august

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

Reacția lui Raed Arafat la acest studiu

„Noi primim date din mai multe zone și bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!” – a avertizat secretarul de stat al MAI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *